ရန္ကုန္ ၅-၅-၂၀၁၇
ျပည္တြင္း၌ ယခုႏွစ္ေႏြရာသီတြင္ ပူျပင္းေသာ ရာသီဥတုဒဏ္ေၾကာင့္ ပုစြန္မ်ား ေသဆုံးမႈ မ်ားျပားလာ သည့္အျပင္ ေရာဂါပုိး တခ်ဳိ႕လည္း က်ေရာက္ေနသျဖင့္ ပုစြန္ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းမ်ားႏွင့္ ပုစြန္သားေဖာက္
လုပ္ငန္းမ်ားမွာ ျပည္တြင္းေစ်းကြက္ လိုအပ္ခ်က္ကို ျပည့္မီေအာင္ ထုတ္လုပ္ရန္ အခက္အခဲမ်ား ရိွလာေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံပုစြန္ ေမြးျမဴေရးလုပ္ငန္းရွင္ မ်ားအသင္းမွ သိရသည္။
ျပည္တြင္းေစ်းကြက္ လိုအပ္ခ်က္ကို ျဖည့္ဆည္းေပးႏုိင္ေစရန္ ထိုင္းႏိုင္ငံမွ ေအးခဲပုစြန္မ်ားကုိ တင္သြင္းေနရသည္။ ထုိ႔ျပင္ ျပည္တြင္း၌ ပုစြန္ေမြးျမဴေရးႏွင့္ သားေဖာက္လုပ္ငန္းမ်ား အတြက္ ေခတ္မီနည္း ပညာမ်ား လိုအပ္လ်က္ရွိေနသည္။
ျမန္မာႏိုင္ငံ၌ ေရခ်ဳိပုစြန္ေမြးျမဴေရးႏွင့္ ေရငန္ပုစြန္ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းမ်ား လုပ္ကိုင္ေဆာင္ရြက္လ်က္ ရွိေသာ္လည္း ေရငန္ပုစြန္ ေမြးျမဴေရးအတြက္ သားေဖာက္စခန္းမ်ား မရွိေသာေၾကာင့္ ျပည္ပမွပုစြန္ သားေပါက္မ်ားတင္သြင္းေနရသည္။ ေရခ်ဳိပုစြန္ေမြးျမဴေရးႏွင့္ သားေဖာက္လုပ္ငန္းမ်ား တြင္လည္းသားေပါက္မ်ား ေသဆုံးမႈနည္းပါးေစရန္ႏွင့္ သားေဖာက္ႏႈန္း ျမင့္တက္လာေစရန္ ျပည္ပႏုိင္ငံမ်ားမွ နည္းပညာ အကူအညီမ်ား လုိအပ္ ေနေၾကာင္း သိရသည္။
ျပည္တြင္း၌ ရာသီဥတုျပင္းထန္ျခင္း၊ ေရာဂါပုိးမ်ား က်ေရာက္ျခင္းႏွင့္ သားေပါက္မ်ား မ်ဳိးမသန္႔ျခင္းတုိ႔သည္ ပုစြန္မ်ားေသဆုံးမႈ မ်ားျပားျခင္း၊ ႀကီးထြားမႈႏႈန္း မတူညီျခင္းတုိ႔ ျဖစ္ေပၚေစႏုိင္သည့္ အတြက္ မ်ဳိးေကာင္း
မ်ဳိးသန္႔ သားေပါက္မ်ား ဝယ္ယူတင္သြင္း ရန္ႏွင့္ ပုစြန္ေမြးျမဴေရး ကန္မ်ားထဲသုိ႔ ပုစြန္သားေပါက္မ်ား မထည့္သြင္းမီ ယင္းကန္မ်ားကို ေဆးရည္စိမ္ရန္ ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးလုပ္ငန္းအဖဲြ႕ခ်ဳပ္က အႀကံျပဳထားေၾကာင္း သိရသည္။
#Themyawadydaily
No comments:
Post a Comment