Social Icons

Pages

Thursday, February 16, 2017

ေဆးဖက္၀င္ ေခြးေလွးယားသီးအေစ့ တစ္ႏွစ္လွ်င္ တန္ ၂၀ ခန္႔ ျပည္ပသုိ႔တင္ပုိ႔



မေကြး ၊ ၁၆-၂-၂၀၁၇

ေဆးဖက္ဝင္ ေခြးေလွးယားသီး အေစ့မ်ားကုိ တစ္ႏွစ္လွ်င္ တန္ခ်ိန္ ၂ဝ ခန္႔ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ အပါအဝင္ အာရွႏိုင္ငံ အခ်ဳိ႕သုိ႔ တင္ပုိ႔ေနရေၾကာင္း မေကြးၿမိဳ႕မွ ေခြးေလွးယားသီး စိုက္ပ်ဳိးထုတ္လုပ္သူ ဦးသန္းေအာင္ ထံမွ သိရသည္။

ေခြးေလွးယားသီးမွာ အ႐ိုင္းႏွင့္အယဥ္ ႏွစ္မ်ဳိးရိွၿပီး အယဥ္ကုိသာ စိုက္ပ်ဳိးစားသုံး ၾကသည္။ တစ္ႏိုင္ငံလုံး၏ ေခြးေလွးယားသီး စိုက္ပ်ဳိး ထြက္ရိွမႈမွာ တစ္ႏွစ္လွ်င္ တန္ခ်ိန္ ၃ဝ ခန္႔ရိွၿပီး ျပည္တြင္း၌ ၁ဝ တန္ခန္႔ အသုံးျပဳၿပီး ျပည္ပသုိ႔ တန္ခ်ိန္ ၂ဝ ခန္႔ တင္ပုိ႔ရေၾကာင္း၊ တင္ပုိ႔ရာတြင္ အိမ္နီးခ်င္း ႏိုင္ငံမ်ားကုိသာ တင္ပုိ႔ၿပီး ဂ်ပန္ႏွင့္ ကုိရီးယားႏိုင္ငံ တို႔က ႏွစ္ျခား၍ လာေရာက္ဝယ္ယူ ၾကေၾကာင္း၊ အဓိက တင္ပုိ႔မႈမွာ ထိုင္းႏွင့္အိႏၵိယ ႏိုင္ငံျဖစ္ၿပီး အားတိုးေဆး အတြက္ ဝယ္ယူေၾကာင္း ဦးသန္းေအာင္ က ေျပာျပသည္။

ေခြးေလွးယားသီးကုိ နယ္စပ္သုိ႔ တင္ပုိ႔ရာတြင္ အသင္းအဖြဲ႕မရိွ ေသာေၾကာင့္ စိုက္ပ်ဳိး ထုတ္လုပ္သူ ေတာင္သူမ်ားႏွင့္ ပုဂၢလိက ကုမၸဏီမ်ားက သြားေရာက္ တင္ပုိ႔ျခင္းျဖစ္ၿပီး ၂ဝ၁၆ ခုႏွစ္ကုန္ပိုင္းက ေခြး ေလွးယားသီး အေစ့ တစ္တင္းလွ်င္ ေငြက်ပ္ ၁၅ဝဝဝဝ ေစ်းရိွၿပီး ယခု လက္ရိွတြင္ ေငြက်ပ္ ၈ဝဝဝဝ ခန္႔ရိွေၾကာင္း၊ ျပည္တြင္း၌ ေခြးေလွးယားသီး ကုိ တိုင္းရင္းေဆး အမ်ဳိးအစား ၁၀ မ်ိဳးခန္႔ ေဖာ္စပ္ရန္အတြက္ လည္း ေရာင္းခ်ေပး ရေၾကာင္း ၄င္းက ေျပာျပ၍ သိရသည္။

ေခြးေလွးယားပင္၏ မူလေဒသသည္ ျမန္မာႏိုင္ငံ အပါအဝင္ အပူပုိင္း အာရွေဒသႏွင့္ အာဖရိကေဒသ မ်ားျဖစ္ၿပီး ျမန္မာႏိုင္ငံ၌ ေနရာေဒသ အသီးသီးတြင္ ေပါက္ေရာက္ ႏိုင္ေၾကာင္း၊ ေခြးေလွးယားသီး ကုိ တစ္ႏွစ္ တစ္ႀကိမ္ စိုက္ပ်ဳိးႏိုင္ၿပီး ယုိးဒယား ေခြးေလွးယားသီး ဟု ေခၚေသာ အိႏၵိယမ်ိဳးေစ့မွာ တစ္ႏွစ္ကုိ ႏွစ္ႀကိမ္စိုက္ပ်ဳိး၍ ရေသာေၾကာင့္ စမ္းသပ္စုိက္ပ်ိဳး ေနေၾကာင္း သိရသည္။

ေခြးေလွးယားသီး အေစ့တြင္ ပါဝင္ေသာ အာဟာရဓာတ္ မ်ားမွာ ကစီဓာတ္၊ ပ႐ုိတင္းဓာတ္၊ အဆီဓာတ္၊ အမွ်င္ဓာတ္မ်ား ပါဝင္ၿပီး သတၱဳဓာတ္ အနည္းငယ္ ပါဝင္ေၾကာင္း၊ ေခြးေလွးယားသီး မွာ ေဆးဖက္ဝင္ အာနိသင္ ရိွျခင္းေၾကာင့္ သင့္တင့္ေသာ ပမာဏခန္႔သာ စားသုံးသင့္ၿပီး စားသုံးမႈပမာဏ မ်ားျပားလွ်င္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း ေခြးေလွးယားသီး စိုက္ပ်ဳိး ထုတ္လုပ္သူ ဦးသန္းေအာင္ ထံမွ သိရသည္။

ရတနာပံုေန႔စဥ္သတင္းစာ ၊ စာ(၂၃)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...