Social Icons

Pages

Monday, October 6, 2014

ကုန္ၾကမ္းရွားပါးမႈေၾကာင့္ ဘုရင့္ေနာင္ လက္ဖက္ေစ်းကြက္ အတြင္း လက္ဖက္ေစ်း ႏွစ္ဆေက်ာ္ ျမင့္တက္


လက္ဖက္ခူး လံုေမ

ရန္ကုန္ ၊ ၆-၁၀-၂၀၁၄

ကုန္ၾကမ္း ရွားပါးမႈေၾကာင့္ ရန္ကုန္ ဘုရင့္ေနာင္ လက္ဖက္ ေစ်းကြက္အတြင္း လက္ဖက္ေစ်း ႏွစ္ဆေက်ာ္ ျမင့္တက္လ်က္ ရွိေၾကာင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ရိွ ဘုရင့္ေနာင္ လက္ဖက္ပြဲ႐ံု လုပ္ငန္းရွင္ မ်ားက ေျပာသည္။

ယမန္ႏွစ္ မိုးတြင္း ကာလက လက္ဖက္စုိ ေပါက္ေစ်းသည္ အျမင့္ဆံုး တစ္ပိႆာလွ်င္ ေငြက်ပ္ ၁၈ဝဝ ဝန္းက်င္ႏွင့္ အနိမ့္ဆံုး ေငြက်ပ္ ၁ဝဝဝ ဝန္းက်င္သာ ရွိခဲ့ေသာ္လည္း လက္ရွိ အခ်ိန္တြင္ လက္ဖက္စုိ ထိပ္စ တစ္ပိႆာလွ်င္ ေငြက်ပ္ ၃၀၀၀ ၀န္းက်င္ ႏွင့္ ေအာက္စ တစ္ပိႆာလွ်င္ ေငြက်ပ္ ၁၈ဝဝ အထိ ရိွေနေၾကာင္း၊ ယင္းသုိ႔ လက္ဖက္ေစ်းမ်ား ႏွစ္ဆနီးပါး ျမင့္တက္ လာရျခင္းမွာ ကုန္ၾကမ္း ရွားပါးမႈေၾကာင့္ ျဖစ္ၿပီး ယခုႏွစ္ ရာသီ ေရႊဖီခ်ိန္တြင္ လက္ဖက္ ခူးဆြတ္ရန္ အလုပ္သမား အလံုအေလာက္ မရရွိျခင္း၊ လက္ရွိ အခ်ိန္တြင္ လက္ဖက္ ေတာင္သူ အမ်ားစုသည္ ကုန္ၾကမ္း ေရာင္းခ်ျခင္း မရွိေသးဘဲ ေစ်း အေကာင္းဆံုး ကာလျဖစ္သည့္ ဇန္နဝါရီလ ႏွင့္ ေဖေဖာ္ဝါရီလ တို႔တြင္ ေရာင္းခ်ရန္ သိုေလွာင္ ထားျခင္း မ်ားေၾကာင့္လည္း ျဖစ္ေၾကာင္း လက္ဖက္ ကုန္သည္ႀကီး မ်ားက ေျပာသည္။

လက္ဖက္ေစ်းမ်ား ယမန္ႏွစ္ ကထက္ ႏွစ္ဆနီးပါး ျမင့္တက္ ေနသည့္အတြက္ တစ္ႏုိင္တစ္ပိုင္ ကုန္သည္မ်ား လက္ရွိ အခ်ိန္တြင္ အေရာင္းအဝယ္ ျပဳလုပ္ပါက အျမတ္ထက္ အ႐ႈံးမ်ား ႏိုင္သည့္အတြက္ အေရာင္းအဝယ္ ရပ္နား ထားၾကျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ လက္ဖက္စို ေစ်းသည္ ၂ဝဝ၆ ခုႏွစ္အထိ ပံုမွန္ ေပါက္ေစ်း တစ္ပိႆာလွ်င္ ေငြက်ပ္ ၂၅ဝဝ အထက္ ရွိခဲ့ေသာ္လည္း ၂၀၀၇ ခုႏွစ္မွ စၿပီး ေငြက်ပ္ ၈၀၀ ၀န္းက်င္အထိ ေစ်းႏႈန္း က်ဆင္း ခဲ့ေၾကာင္းလည္း သိရသည္။ လက္ဖက္ ေစ်းကြက္ အတြင္း လက္ဖက္စုိ တစ္ပိႆာလွ်င္ ေငြက်ပ္ ၃ဝဝဝ အထက္ ေရာက္ရွိ လာျခင္းမွာ ၂၀၀၇ ခုႏွစ္ ေနာက္ပုိင္း တြင္ ပထမဆံုး အႀကိမ္ ျဖစ္ေၾကာင္း လက္ဖက္ ကုန္သည္ႀကီး မ်ားက ေျပာသည္။

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...