မႏၲေလး ၁၆-၆-၂၀၁၇
မႏၲေလးတုိင္းေဒသႀကီး အတြင္းတြင္ ငါးစားသုံးသည့္ လူဦးေရႏွင့္အညီ ငါးထုတ္လုပ္ႏုိင္မႈမရွိ ေသးသျဖင့္ စားသုံးသူဦးေရႏွင့္ လံုေလာက္စြာ ေရာင္းခ်ႏုိင္ရန္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕မွ ငါးပိႆာခ်ိန္ ၄ဝဝဝဝခန္႔ ေန႔စဥ္ မွာယူေနရေၾကာင္း မႏၲေလးတုိင္းေဒသႀကီး ငါးလုပ္ငန္းအဖြဲ႕ခ်ဳပ္မွ သိရသည္။
''တုိင္းေဒသႀကီးအတြင္း ငါးေမြးျမဴေရးကေတာ့ အရင္ကထက္ တုိးတက္ၿပီး ေမြးျမဴလာတာ မရွိေသးပါဘူး။ ပုံမွန္ပါပဲ။ အခုဆုိ တုိင္းေဒသႀကီးအတြင္းမွာ ငါးစားသုံးသူဦးေရနဲ႔ လုံေလာက္ေအာင္ ထုတ္လုပ္ႏုိင္မႈမရွိေသးပါဘူး။ လက္ရွိေတာ့ လုံလုံေလာက္ေလာက္ေရာင္း ခ်ႏုိင္ေအာင္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ကေန ငါးပိႆာခ်ိန္ ၃ဝဝဝဝေက်ာ္၊ ၄ဝဝဝဝေလာက္ ေန႔စဥ္မွာယူ ေနရပါတယ္''ဟုမႏၲေလးတုိင္း ေဒသႀကီး ငါးလုပ္ငန္းအဖြဲ႕ခ်ဳပ္မွ တာဝန္ရွိသူတစ္ဦးက ေျပာျပသည္။
ရန္ကုန္ၿမိဳ႕မွ မွာယူရေသာငါးမ်ားမွာ တစ္ညႀကိဳတင္ ဖမ္းယူရၿပီးေရခဲႏွင့္ ေသခ်ာထုပ္ပုိး၍ ေနာက္တစ္ေန႔တြင္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕မွ တစ္ေန႔တာခရီး ေမာင္းႏွင္ၿပီး မႏၲေလးၿမိဳ႕သုိ႔ ေရာက္ရွိေၾကာင္း၊ မႏၲေလးတုိင္းေဒသႀကီး အတြင္းမွထြက္ရွိေသာ ငါးမ်ားသည္ ယေန႔ဖမ္း၍ ယေန႔ခ်က္ခ်င္း စားသုံးသူမ်ားထံသုိ႔ တုိက္႐ုိက္ ေရာင္းခ်ႏုိင္ေၾကာင္း၊ ထုိသုိ႔ တုိင္းေဒသႀကီးအတြင္း စားသုံးသူ အေရးအတြက္ႏွင့္ ထုတ္လုပ္မႈညီမွ်စြာ ထုတ္လုပ္ႏုိင္ၿပီး ပုိမုိလတ္ဆတ္သည့္ ငါးမ်ားကုိ စားသုံးသူမ်ားလက္သုိ႔ ျဖန္႔ျဖဴးေရာင္း ခ်ႏုိင္ပါက ပုိမုိေကာင္းမြန္ေၾကာင္း ၎က ဆက္လက္ ေျပာျပသည္။
မႏၲေလးတိုင္း ေဒသႀကီးအတြင္းတြင္ ငါးစားသုံးမႈမွာ တစ္ရက္လွ်င္ ပိႆာခ်ိန္ ၆ဝဝဝဝေက်ာ္ရွိၿပီး စားသုံးသူဦးေရႏွင့္ ညီမွ်ေစေရး လုံေလာက္စြာ ထုတ္လုပ္ႏုိင္ရန္ ငါးလုပ္ငန္း ဖြံ႕ၿဖိဳးတုိးတက္ေရး အတြက္ တုိးခ်ဲ႕လုပ္ကုိင္ႏုိင္ရန္မႏၲေလးတိုင္း ေဒသႀကီး ငါးလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္အေနျဖင့္ တုိင္းေဒသႀကီး အစုိးရအဖြဲ႕ထံသုိ႔ ေျမယာသုံးစြဲခြင့္ ငါးေမြးျမဴေရးႏွင့္ ပတ္သက္သည့္ အခက္အခဲမ်ားကုိ ေျဖရွင္းေပးႏုိင္ေရး တင္ျပထားၿပီး ရန္ကုန္တုိင္းေဒသႀကီးငါးလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္ႏွင့္လည္း ညိႇႏႈိင္းေဆာင္ရြက္ လ်က္ရွိေၾကာင္း သိရသည္။
#Yadanarpondaily
No comments:
Post a Comment