Social Icons

Pages

Tuesday, February 16, 2016

ခြင့္မျပဳေသာ ဆုိးေဆးႏွင့္ ဓာတုပစၥည္းမ်ားကုိ အသံုးျပဳပါက အမ်ိဳးသားအစားအေသာက္ ဥပေဒအရ အေရးယူမည္



ရန္ကုန္ ၊ ၁၆-၂-၂၀၁၆

က်န္းမာေရး ဝန္ႀကီးဌာန အေနျဖင့္ အရည္အေသြး စစ္မွန္ ေကာင္းမြန္ၿပီး ေဘးအႏၲရာယ္ ကင္းရွင္းေသာ အစားအေသာက္ မ်ားကို အမ်ားျပည္သူ စားသံုးႏိုင္ရန္ စဥ္ဆက္မျပတ္ ေဆာင္ရြက္လ်က္ ရွိရာ အစားအေသာက္ ထုတ္လုပ္ျဖန္႔ျဖဴး ေရာင္းခ်သူ မ်ားသည္ စားေသာက္ကုန္ တြင္ သံုးစြဲရန္ ခြင့္မျပဳေသာ ဆိုးေဆးႏွင့္ ဓာတုပစၥည္း မ်ားကိုလံုးဝ အသံုးမျပဳရန္ ႏွင့္ လိုက္နာ ေဆာင္ရြက္ျခင္း မရွိပါက အမ်ဳိးသား အစားအေသာက္ ဥပေဒ ပုဒ္မ ၂၈ (က) အရ အေရးယူမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း က်န္းမာေရး ဝန္ႀကီးဌာနမွ သိရသည္။

ေစ်းကြက္အတြင္း ေရာင္းခ်လ်က္ ရွိေသာ အစားအေသာက္ မ်ားကို ေရွာင္တခင္ စစ္ေဆး ၾကည့္႐ႈရာ ကုန္ပစၥည္း တခ်ဳိ႕တြင္ ခြင့္မျပဳေသာ ဆိုးေဆးႏွင့္ ဓာတုပစၥည္း မ်ား ပါဝင္ ေနသည္ကို ေတြ႕ရွိရသျဖင့္ အဆိုပါ စားသံုးရန္ မသင့္ေသာ အစားအစာ မ်ားကို က်န္းမာေရး ဝန္ႀကီးဌာနမွ အသိေပး ေၾကညာခ်က္ ထုတ္ျပန္ ထားသည္။

အဆိုပါ ခြင့္မျပဳေသာ ဆိုးေဆးႏွင့္ ဓာတုပစၥည္းမ်ား ပါဝင္သည့္ အစားအစာ မ်ားမွာ အသင့္ စားေသာက္ကုန္ ၁၉ မ်ဳိးအထိ ပါဝင္ၿပီး ယင္းတို႔ထဲတြင္ ပဲေလွာ္တံဆိပ္ ခုနစ္မ်ဳိး ပါဝင္သည္။

လက္ရွိ ျပည္တြင္း ေစ်းကြက္ထဲတြင္ ခြင့္မျပဳဆိုးေဆး အသံုးျပဳ ထားသည့္ အသင့္စား စားေသာက္ကုန္ မ်ားထဲတြင္ ပဲေလွာ္ႏွင့္ မွ်စ္တို႔မွာ အမ်ားဆံုး ျဖစ္၍ င႐ုတ္ဆီ၊ ရွာလကာရည္ စသည္တုိ႔ ပါဝင္ကာ လက္လီ လက္ကား ေရာင္းခ်ေနေသာ ဆိုင္မ်ားကိုလည္း စစ္ေဆး တားျမစ္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ စည္ပင္ သာယာေရး ေကာ္မတီ က်န္းမာေရး ဌာနမွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦး၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ သိရသည္။

ဆုလာဘ္

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၃)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...