ေနျပည္ေတာ္ ၂၃-၅-၂၀၁၇
ယခုႏွစ္ မႏၲေလးတိုင္း ေဒသႀကီးတြင္ ေဒသႏၲရေရနံခ်က္ဖို ၂၃ ဖိုအတြက္ လုပ္ငန္းရွင္ ၁၂ဦးကို ယာယီလိုင္စင္မ်ား ဆက္လက္ခြင့္ျပဳ ထုတ္ေပးသြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း လွ်ပ္စစ္ႏွင့္ စြမ္းအင္ဝန္ႀကီးဌာနမွ သိရသည္။
ျပည္နယ္ႏွင့္ တိုင္းေဒသႀကီး အသီးသီးတို႔တြင္ ေရနံလက္ယက္တြင္းမ်ား မွထြက္ရွိသည့္ ေရနံစိမ္းမ်ားကို ေရနံခ်က္လုပ္ငန္း လုပ္ကိုင္ေဆာင္ရြက္ လ်က္ရွိသည့္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ားကို ေဒသႏၲရေရနံ ခ်က္လုပ္ငန္း ယာယီလိုင္စင္မ်ား အခမဲ့ခြင့္ျပဳထုတ္ေပး လ်က္ရွိရာ ယခုႏွစ္ မႏၲေလးတိုင္း ေဒသႀကီးတြင္ ေဒသႏၲရေရနံခ်က္ လုပ္ငန္းရွင္ ၁၂ ဦးႏွင့္ခ်က္ဖို ၂၃ ဖိုတို႔ကို ေဒသႏၲရေရနံ ခ်က္လုပ္ျခင္း လုပ္ငန္းယာယီ လုိင္စင္မ်ားကို ဆက္လက္ခြင့္ျပဳ ထုတ္ေပးသြား မည္ျဖစ္သည္။
အဆိုပါလိုင္စင္မ်ားမွာ ၂ဝ၁၈ ခုႏွစ္ မတ္ ၃၁ရက္ထိ သက္တမ္းရွိေသာ ေဒသႏၲရ ေရနံခ်က္ လုပ္ျခင္းလုပ္ငန္း ယာယီလိုင္စင္ မ်ားျဖစ္ကာ ေရနံခ်က္ဖို လိုင္စင္ေၾကး အေနျဖင့္ ေငြက်ပ္ တစ္သိန္းႏႈန္းျဖင့္ ခြင့္ျပဳထုတ္ေပးျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
''ၿပီးခဲ့တဲ့ ဧၿပီလက မႏၲေလးတိုင္း ေဒသႀကီးက လုပ္ငန္းရွင္ ေျခာက္ဦးကို ယာယီလိုင္စင္ ထုတ္ေပးခဲ့ၿပီးပါၿပီ။ ဒီႏွစ္ဒီခ်ိန္ ထိေတာ့ တစ္ႏိုင္ငံလံုးမွာ ၁၄၄ ဦးကို ယာယီလိုင္စင္ေတြ ထုတ္ေပးထားၿပီးပါၿပီ'' ဟု လွ်ပ္စစ္ႏွင့္ စြမ္းအင္ဝန္ႀကီး ဌာနမွ ဒုတိယ အၿမဲတမ္းအတြင္းဝန္ ဦးေဌးေအာင္က ေျပာျပသည္။
အလားတူ ယခုႏွစ္တြင္ ေဒသႏၲရေရနံ ခ်က္လုပ္ျခင္းလုပ္ငန္း ယာယီလိုင္စင္မ်ားကို မႏၲေလးတိုင္းေဒသႀကီးမွ လုပ္ငန္းရွင္ ၁၂ ဦးႏွင့္ ခ်က္ဖို ၂၃ ဖိုအျပင္ ရန္ကုန္တိုင္း ေဒသႀကီးတြင္ လုပ္ငန္းရွင္တစ္ဦးႏွင့္ ေရနံခ်က္ဖို ႏွစ္ဖို၊ ဧရာဝတီတိုင္း ေဒသႀကီးတြင္ လုပ္ငန္းရွင္ ၂၅ ဦးႏွင့္ေရနံခ်က္ဖို ၄ဝ စုစုေပါင္း လုပ္ငန္းရွင္ ၃၈ ဦးႏွင့္ခ်က္ဖို ၆၅ဖိုကို ယာယီလိုင္စင္ ဆက္လက္ခြင့္ျပဳထုတ္ ေပးသြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
ယေန႔အခ်ိန္ထိ သက္ဆိုင္ရာတိုင္း ေဒသႀကီး၊ ျပည္နယ္အစိုးရ အဖြဲ႕မ်ားႏွင့္ ပူးေပါင္း၍ စစ္ကိုင္းတိုင္းေဒသႀကီးတြင္ လုပ္ငန္းရွင္ ၁၁၂ ဦးႏွင့္ ခ်က္ဖို ၃၁၉ ဖိုကိုလည္းေကာင္း၊ ပဲခူးတိုင္းေဒသႀကီးတြင္ လုပ္ငန္းရွင္ႏွစ္ဦး
ႏွင့္ခ်က္ဖုိသုံး ဖုိကုိလည္းေကာင္း စုစုေပါင္း လုပ္ငန္းရွင္ ၁၁၄ ဦးႏွင့္ခ်က္ဖို ၃၂၂ ဖိုကို ၂ဝ၁၈ခုႏွစ္ မတ္ ၃၁ရက္ထိ သက္တမ္းရွိသည့္ ေဒသႏၲရေရနံခ်က္ လုပ္ျခင္းလုပ္ငန္း ယာယီလိုင္စင္မ်ားကို ေရနံခ်က္ဖုိလုိင္စင္ေၾကး ေငြက်ပ္ တစ္သိန္းႏႈန္းျဖင့္ ခြင့္ျပဳထုတ္ ေပးၿပီးျဖစ္ေၾကာင္း လွ်ပ္စစ္ႏွင့္စြမ္းအင္ ဝန္ႀကီးဌာနမွ သိရသည္။
#Themyawadydaily
No comments:
Post a Comment