Social Icons

Pages

Wednesday, June 15, 2016

စုိထိုင္းဆမ်ားသည့္ ရာသီျဖစ္ျခင္းေၾကာင့္ ေမြးျမဴေရးလုပ္ငန္းရွင္မ်ား အေနျဖင့္ အစာမႈိတက္ျခင္း ျပႆနာ သတိျပဳရန္ လုိအပ္



ရန္ကုန္ ၊ ၁၅-၆-၂၀၁၆

မိုးရာသီ ျဖစ္ျခင္းေၾကာင့္ စိုထိုင္းဆမ်ားၿပီး တိရစၧာန္မ်ား အစာေကြၽးရာတြင္ အစာ မႈိတက္ျခင္းမ်ား ရွိတတ္ရာ ဗက္တီးရီးယား မ်ားေပါက္ပြား ႏိုင္ျခင္းေၾကာင့္ မိမိေမြးျမဴ ထားသည့္ တိရ စၧာန္ႏွင့္ ၿခံတြင္းဇီဝ လုံၿခံဳေရး တုိ႔ကို သတိျပဳ ကာကြယ္ရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း သိရသည္။

''အခု ရာသီဥတု အေျခအေနက မိုးရာသီ ဆိုေတာ့ အစိုျပန္မႈ မ်ားပါတယ္။ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းရွင္ ေတြနဲ႔ တိရ စၧာန္အစာ ထုတ္လုပ္သူေတြ ႏွစ္စဥ္စိုးရိမ္ ေနရတဲ့ တိရ စၧာန္ အစာေတြထဲမွာ ေပါက္ပြားႏုိင္တဲ့ မိႈဆိပ္အႏၲရာယ္ ကို အထူးဂ႐ုျပဳ ရမယ့္အခ်ိန္ ျဖစ္ပါတယ္။ အစားအစာထဲမွာ မႈိအဆိပ္ ပါဝင္ပါက ေမြးျမဴတဲ့ သတၱဝါေတြ မစားမိေအာင္ မိႈအဆိပ္ကို စုပ္ယူႏိုင္တဲ့ ေဆးေတြကို အသုံးျပဳစီမံ ထားဖို႔လိုအပ္ ပါတယ္'' ဟု ေမြးျမဴေရးဆိုင္ရာ ေဆးဝါးႏွင့္ ပတ္သက္၍ သုေတသန ျပဳလုပ္သူ  မ်ားက ေျပာသည္။

မႈိဆိပ္ကို စားသုံးမိေသာ တိရ စၧာန္မ်ား အေနျဖင့္ ဝမ္းေရာဂါ အပါအဝင္ အစာအဆိပ္ သင့္မႈေၾကာင့္ ေသဆုံးသည္ အထိ ျဖစ္ေစႏိုင္ၿပီး အရည္ပါဝင္သည့္ အစာႏွင့္ ေရာေႏွာ ေကြၽးရေသာ အစာတြင္ မႈိတက္ႏိုင္ေျခ ပိုမ်ား ေနေသာ္လည္း အစာေျခာက္ သည္လည္း ေလထဲတြင္ ပါဝင္ေသာ စိုထိုင္းဆရွိသည့္ ေရေငြ႕မ်ားေၾကာင့္ ေလလုံေအာင္ သိမ္းဆည္းႏိုင္ျခင္း မရွိပါက အစာမိႈတက္ျခင္း ျပႆနာႏွင့္ ေတြ႕ႀကဳံ ႏိုင္ေၾကာင္း ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းရွင္ တစ္ဦးက ေျပာသည္။

လက္ရွိတြင္ ျပည္တြင္းရွိ ေမြးျမဴေရး က႑အတြက္ အစာကို ျပည္ပႏိုင္ငံမ်ားမွ မွာယူတင္သြင္း ေနရသျဖင့္ တိရ စၧာန္အစာ ေစ်းႏႈန္းျမင့္တက္ ေနသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ အစာမႈိတက္ ေနေသာ္လည္း စြန္႔ပစ္ရန္ ႏွေျမာျခင္းေၾကာင့္ မႈိတက္အစာ မ်ားကို ေကြၽးၿမဲတိုင္း ဆက္လက္ ေကြၽးမည္ဆိုပါက တိရစၧာန္မ်ားတြင္ ေရာဂါ က်ေရာက္ျခင္းႏွင့္ ေသဆုံးသည္ အထိ ျဖစ္ပြားႏုိင္သည့္ အျပင္ ဇီဝလုံၿခဳံေရး ကိုပါ ထိခိုက္ ေစႏိုင္သည့္ အတြက္ ႀကိဳတင္ကာကြယ္ ထားရွိရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း သိရသည္။

မုိးေအာင္

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၂)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...