ရန္ကုန္ ၊ ၂၀-၇-၂၀၁၅
ျပည္တြင္းရွိ အသား ထုတ္လုပ္မႈ လုပ္ငန္းမ်ားတြင္ အသားထြက္ ပစၥည္းမ်ား၏ ထုတ္လုပ္မႈ ကုန္က်စရိတ္ ႀကီးျမင့္ ေနမႈမ်ားကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္ျခင္း မရွိ၍ ျပည္တြင္းရွိ အသား ေစ်းႏႈန္းမ်ား ႀကီးျမင့္ေနျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏုိင္ငံ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္ အႀကံေပး ပညာရွင္ ေဒါက္တာ သန္းလွ ၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ သိရသည္။
အသား ထုတ္လုပ္မႈ ပိုင္းတြင္ ထုတ္လုပ္မႈ ကုန္က်စရိတ္ မ်ားႀကီးျမင့္ ေနရျခင္း၏ အဓိက အေၾကာင္း အရင္းမွာ ေမြးျမဴေရး တိရစၧာန္ အစာမ်ား ေစ်းႏႈန္းမ်ား ႀကီးျမင့္ျခင္း ႏွင့္ လိုင္စင္စီ ေစ်းႏႈန္းျမင့္ ေနျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ၿပီး အရည္အေသြးျမင့္ အသား ထုတ္ႏုိင္သည့္ ေမြးျမဴေရး တိရစၧာန္မ်ဳိး မ်ားကို ျပည္တြင္းတြင္ သားေဖာက္ ထုတ္လုပ္ႏိုင္ျခင္း မရွိဘဲ ျပည္ပမွ တင္သြင္း ေမြးျမဴ ေနရျခင္း ေၾကာင့္လည္း ျဖစ္သည္။
ယခုႏွစ္ ဧၿပီလမွစ၍ အသား ေစ်းႏႈန္းမ်ား ျမင့္တက္ လာခဲ့ရာ ယခုအခါ ဝက္သား၊ အမဲသား၊ ဆိတ္သား၊ ၾကက္သား ေစ်းႏႈန္းမ်ားမွာ လြန္ခဲ့ေသာ ေလးလခန္႔မွ ေစ်းႏႈန္း မ်ားႏွင့္ ႏႈိင္းယွဥ္ၾကည့္ ပါက တစ္ပိႆာလွ်င္ ေငြက်ပ္ ၁၅ဝဝ ေက်ာ္အထိ ျမင့္တက္ေနၿပီး တာဝန္ရွိ သူမ်ားက အသားေစ်းႏႈန္း မ်ားကို အျမန္ဆံုး ထိန္းခ်ဳပ္ ႏိုင္ရန္ ျပင္ဆင္လ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။
ထက္ေန
#Themyawadydaily
No comments:
Post a Comment