ရန္ကုန္ ၁၈-၆-၂ဝ၁၈
ေဘးကင္းလုံၿခံဳၿပီး အရည္အေသြး ျပည့္မီေသာ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား ပိုမိုတုိးျမႇင့္ ထုတ္လုပ္ႏိုင္မွသာ ျပည္ပမွ တင္သြင္းမႈမ်ားကို အစားထိုးႏိုင္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ႏို႔လုပ္ငန္းအသင္းဥကၠ႒ ေဒါက္တာခင္လိႈင္ထံမွ သိရသည္။
ထို႔ျပင္ ျပည္တြင္း၌ အစားအစာ ေဘးကင္း လုံၿခံဳမႈအတြက္ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆးဝါးကြပ္ကဲေရး ဦးစီးဌာန (FDA)၊ ကုန္သြယ္ေရး ဦးစီးဌာန၊ စားသုံးသူေရးရာ ဦးစီးဌာနတို႔မွ ဝိုင္းဝန္းလုပ္ေဆာင္ လ်က္ရိွရာ ထုတ္လုပ္သူမ်ား အေနျဖင့္ မိမိတို႔ ထုတ္လုပ္သည့္ ထုတ္ကုန္မ်ားကုိ ေဘးအႏၱရာယ္ ကင္းရွင္းစြာ ထုတ္လုပ္ရန္ လိုအပ္သည္။
''ထုတ္လုပ္သူေတြက ကိုယ္ထုတ္လုပ္တဲ့ပစၥည္းက ေဘးအႏၱရာယ္ ကင္းရွင္းၿပီး ေဘးကင္းလုံၿခံဳတဲ့ အစားအစာေတြျဖစ္ဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။ ဒါေတြနဲ႔ပတ္သက္ၿပီး အၿမဲတမ္းလုပ္ႏိုင္မွသာ ျပည္ပကတင္သြင္းေနတဲ့ သြင္းကုန္ေတြကို အစားထိုးႏိုင္မွာပါ'' ဟု ေဒါက္တာခင္လႈိင္က ေျပာသည္။
လတ္တေလာတြင္ ႏို႔ႏွင့္ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းမ်ားကို နယူးဇီလန္ႏွင့္ ၾသစေၾတးလ် ႏိုင္ငံတို႔မွ အဓိကတင္သြင္းၿပီး ႏိုင္ငံတကာကလည္း ႏို႔မႈန္႔၊ ႏို႔ဆီႏွင့္ ႏို႔စိမ္းဘူးမ်ား တင္သြင္းလ်က္ရွိေၾကာင္း သိရသည္။
''ျပည္တြင္းထြက္ရိွမႈက စားသုံးမႈအတြက္ မလုံေလာက္ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ႏွစ္စဥ္ ျပည္ပ ကေနသြင္းေနရတာပါ''ဟု ေဒါက္တာခင္လိႈင္က ေျပာသည္။
လတ္တေလာတြင္ ျပည္တြင္း၌ ႏို႔စားႏြားေကာင္ေရ သံုးသိန္းခန္႔ရွိၿပီး တစ္ဝက္ခန္႔သာ ႏို႔ထြက္ရွိသည့္အတြက္ ျပည္တြင္းစား သံုးမႈမလံုေလာက္သျဖင့္ ႏို႔ႏွင့္ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းမ်ားကို ႏွစ္စဥ္အေမရိကန္ ေဒၚလာသန္း ၁၁ဝ ဝန္းက်င္ခန္႔ ျပည္ပမွတင္သြင္း ေနရေၾကာင္း သိရသည္။
#Themyawadydaily
No comments:
Post a Comment