Social Icons

Pages

Wednesday, November 18, 2015

က်န္းမာေရးကုိ အေထာက္အကူျပဳရန္ ေနၾကာဆီ စားသံုးမႈ ပုိမုိတြင္က်ယ္လာ



ရန္ကုန္ ၊ ၁၈-၁၁-၂၀၁၅

ျပည္တြင္းရွိ အစားအစာ စားေသာက္မႈ စနစ္မ်ားတြင္ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူ ျပဳရန္ ေနၾကာဆီ စားသံုးမႈမွာ တြင္က်ယ္ လာေၾကာင္း ဆီလက္ကား အေရာင္းဆုိင္ မ်ားမွ သိရသည္။

ေနၾကာဆီကို ျပည္တြင္း၌ ထုတ္လုပ္မႈမ်ား ရွိသကဲ့သို႔ ျပည္ပမွ တင္သြင္းသည့္ အသင့္ထုပ္ပိုး ထားေသာဘူး မ်ားျဖင့္ ေရာင္းခ်မႈ ရွိလာၿပီး ၂၅ က်ပ္သား ပလတ္စတစ္ဘူး အရြယ္မွ ငါးပိႆာအထိ ရွိေသာ ဆီဘူးမ်ားကို သံုးစြဲ လာၾကျခင္း ျဖစ္သည္။

''ေနၾကာဆီကို အသံုးမ်ား လာရတဲ့ အေၾကာင္းအရင္း က ေနၾကာဆီက မျပည့္၀ဆီလည္း ျဖစ္ေတာ့ ကိုလက္စထေရာ ကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္။ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူ ျပဳေစတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အသံုးမ်ား လာတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ပဲဆီကို အသံုးမ်ားခဲ့ ေပမယ့္ အရင္က ဆိုရင္ ပဲဆီကို ႐ိုး႐ိုးသားသား ပဲ ထုတ္လုပ္ ၾကတာ။ ေနာက္ပိုင္းမွာ လုပ္ငန္းရွင္ တခ်ဳိ႕က အေရာအေႏွာ ေတြ လုပ္ေဆာင္ လာတာေၾကာင့္ ေနၾကာဆီကို သံုးစြဲ လာရတာ ျဖစ္ပါတယ္'' ဟု အေထြေထြ ေရာဂါကု ဆရာဝန္ႀကီး ေဒါက္တာ ျမင့္သိန္း က ေျပာသည္။ ေနၾကာဆီ သံုးစြဲမႈမွာ ေနအိမ္မိသားစု အလိုက္ သံုးစြဲမႈမ်ား သာမက အစားအစာ ေရာင္းခ်ေသာ ဆုိင္မ်ား၌ လည္း သံုးစြဲလာသည္။

''ပဲဆီနဲ႔ ေစ်းယွဥ္ရင္ ေစ်းႏႈန္းသိပ္ မကြာဘူး။ ကိုယ့္ဆုိင္မွာ လာစားတဲ့ စားသံုးသူေတြ အတြက္ ရည္ရြယ္ၿပီး ေနၾကာဆီနဲ႔ပဲ ခ်က္ျပဳတ္ ေရာင္းခ်ေပးတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ကုိယ့္ စားသံုးသူေတြ က်န္းမာေရး မထိခိုက္ေအာင္ 

ေျပာင္းလဲသံုးစြဲ လုပ္ေဆာင္ရတာ ျဖစ္ပါတယ္''ဟု စားဖြယ္စံု အေရာင္းဆုိင္ ပိုင္ရွင္ ဦးညီညီေအာင္ က ေျပာသည္။

ေနၾကာဆီသည္ ေၾကာ္ေလွာ္ ရာတြင္လည္း အေရာင္ မည္းသြားျခင္း မရွိသည့္ အျပင္ ေရခဲေသတၱာ အတြင္း ထည့္ထားပါ ကလည္း ခဲသြားျခင္း မရွိေၾကာင္း သိရသည္။

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၄)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...