Social Icons

Pages

Tuesday, July 14, 2015

အ႐ုိးပါးေရာဂါ မျဖစ္ပြားေစရန္ ကယ္လ္စီယမ္ ၾကြယ္၀ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ႏုိ႔ႏွင့္ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား စားသံုးသင့္



ရန္ကုန္ ၊ ၁၄-၇-၂၀၁၅

အမ်ဳိးသမီး မ်ားတြင္ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ပို၍မ်ားေသာ အ႐ိုးပါးေရာဂါ ကို မျဖစ္ပြားေစရန္ ကယ္လ္စီယမ္ ဓာတ္ ၾကြယ္ဝေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ ႏုိ႔ႏွင့္ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္း မ်ားကို စားသံုး သင့္သည္ဟု ေဒါက္တာ ျမင့္သန္းထြန္း (ျပည္သူ႔ က်န္းမာေရး) ၏ ေျပာျပခ်က္ အရ သိရသည္။

အဆုိပါ အ႐ိုးပါးေရာဂါ သည္ အမ်ဳိးသားမ်ား တြင္လည္း ျဖစ္တတ္ၿပီး အမ်ဳိးသမီး မ်ားတြင္ ပို၍ အျဖစ္မ်ား တတ္ကာ အ႐ိုးပါး ေရာဂါသည္ ေစာစီးစြာ သိရွိရန္ လြန္စြာ ခဲယဥ္းသည္ ဟု သိရသည္။

အ႐ိုးပါး ေရာဂါသည္ ခႏၶာကိုယ္ တစ္ကိုယ္လံုးတြင္ ျဖစ္ပြားတတ္ၿပီး အ႐ိုးထု အေရအတြက္ ႏွင့္ အရည္အခ်င္း စြမ္းအားႏွစ္မ်ဳိး စလံုး၏ လုပ္ေဆာင္ ႏုိင္ေသာ စြမ္းအားမ်ား က်ဆင္း လာတတ္ၿပီးေနာက္ အ႐ိုးပံု သဏၭာန္မ်ား ပ်က္လာၿပီး အ႐ိုးက်ဳိး လာျခင္း ျဖစ္သည္ဟု ၄င္းက ဆက္လက္ ေျပာသည္။

အဆုိပါ အ႐ိုးပါး ေရာဂါသည္ အမ်ဳိးသမီးမ်ား ေသြးဆံုးခ်ိန္တြင္ ခႏၶာကိုယ္မွ ေဟာ္မုန္း ထုတ္လုပ္မႈ က်ဆင္း သြားျခင္းေၾကာင့္ အ႐ိုးပါးျခင္းကို လ်င္ျမန္စြာ ျဖစ္ေပၚ တတ္ေၾကာင္း၊ အရက္ကို အလြန္အကြၽံ ေသာက္သံုးသူ မ်ားႏွင့္ ဗီတာမင္ဒီႏွင့္ ကယ္လ္စီယမ္ ဓာတ္ ခ်ဳိ႕တဲ့ေသာသူ မ်ားတြင္ အျဖစ္မ်ား တတ္ၿပီး အ႐ိုးထု Bone Mass လႈပ္ရွားမႈ မရွိျခင္း၊ ေသြးဆံုးျခင္း၊ အိပ္ရာထဲတြင္ ၾကာရွည္စြာ လွဲေနျခင္း၊ အ႐ိုးက်ဳိး၍ ေက်ာက္ပတ္တီး စည္းထားျခင္း တုိ႔တြင္ ျဖစ္တတ္ေၾကာင္း သိရသည္။

အ႐ိုးမာႏွင့္ အ႐ိုးပြတြင္ အ႐ိုးပြ မ်ားတြင္ ပို၍ ထိခုိက္ႏုိင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ အတြင္း၌ အ႐ိုးပြ အမ်ားဆံုး ရွိေသာ ေနရာတြင္ ပို၍ ခံစားရမည္ ျဖစ္သည္။ အ႐ိုးပြ ေရာဂါကို ကာကြယ္ရန္ ကုိယ္လက္ လႈပ္ရွား ေလ့က်င့္ခန္း မ်ားကို နာရီဝက္ခန္႔ ျပဳလုပ္ရမည္ ျဖစ္ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ ႏုိ႔ႏွင့္ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းမ်ားကို စားသံုးရမည္ ျဖစ္ၿပီး အ႐ိုးပါးျခင္း ရွိ၊ မရွိကို စစ္ေဆးျခင္းမ်ား ျပဳလုပ္ သင့္ေၾကာင္း သိရသည္။

ေနေန

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...