ရန္ကုန္ ၊ ၉-၉-၂ဝ၁၅
ျပည္တြင္းရွိ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းမ်ားႏွင့္ ပင္လယ္ျပင္ ဖမ္းဆီးေရး လုပ္ငန္းမ်ားမွ ရရွိသည့္ ေရထြက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ားကို ျပည္ပေစ်းကြက္သို႔ တင္ပို႔မႈပိုင္း ျမႇင့္တင္ရန္ထက္ ျပည္တြင္း စားသံုးမႈ ေစ်းကြက္ အတြင္းသို႔ လံုေလာက္စြာ ေရာက္ရွိေစေရး အတြက္ ပိုမိုျဖန္႔ခ်ိ ႏိုင္ရန္ႏွင့္ ေစ်းႏႈန္းထိန္းညိႇ ေပးႏိုင္ရန္ လိုအပ္ေနေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္မွ သိရသည္။
ျပည္ပတင္ပို႔ ျခင္းေၾကာင့္ ရရွိသည့္ေစ်းႏႈန္း မ်ားႏွင့္တန္းတူ ျပည္တြင္းရွိ စားေသာက္ဆိုင္ လုပ္ငန္းမ်ား ႏွင့္ ဟိုတယ္လုပ္ငန္း မ်ားမွလည္း ေစ်းေကာင္း ေပးဝယ္ယူလာ ျခင္းေၾကာင့္ တခ်ဳိ႕ေသာ ေရထြက္ကုန္ ပစၥည္းတင္ပို႔ သည့္လုပ္ငန္း လုပ္ကိုင္သူ မ်ားက ျပည္တြင္းစားသံုးမႈ ေစ်းကြက္ အတြင္း၌သာ ျပန္လည္ျဖန္႔ျဖဴး ေရာင္းခ်မႈမ်ား ျပဳလုပ္ လာၾကေၾကာင္း သိရသည္။
''ဒီႏွစ္က ေရထြက္ကုန္ လုပ္ငန္းေတြမွာ အထြက္ႏႈန္း က်လာတယ္။ ၿပီးေတာ့ ျပည္တြင္း စားသံုးမႈ ေစ်းကြက္ ထဲမွာလည္း စားသံုးတဲ့ ပမာဏက ျမင့္တက္လာတယ္။ အဲဒီအတြက္ ျပည္တြင္း စားသံုးမႈ ေစ်းကြက္ထဲမွာ လုံုေလာက္ေအာင္ ပိုၿပီး ျဖန္႔ခ်ိေပးဖို႔ လိုလာၿပီ။ ဒါ့အျပင္ ေစ်းႏႈန္းပိုင္း ကိုလည္း ထိန္းညိႇေပး ထားရေတာ့မယ္'' ဟု ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္ အမႈေဆာင္ ဒုတိယ ဥကၠ႒ ဦးဟန္ထြန္း က ေျပာသည္။
ေရထြက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ားကို ျပည္ပ ေစ်းကြက္သို႔ တင္ပို႔ေရာင္းခ် မည္ဆိုပါက ပင္လယ္ျပင္ ဖမ္းဆီးေရးမွ ရရွိသည့္ ေရထြက္ကုန္ မ်ားထက္ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းမ်ားမွ ရရွိသည့္ ေရထြက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ား ကိုသာ ဦးစားေပး တင္ပို႔ သင့္ေၾကာင္း၊ ေရထြက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ား ျပည္ပသို႔ တင္ပို႔ေရာင္းခ်မႈ ျမႇင့္တင္မည္ ဆိုပါက ေမြးျမဴေရး လုပ္င န္းမ်ားကို ဦးစြာ အဆင့္ျမႇင့္တင္ ရန္လိုေၾကာင္း ၄င္းက အႀကံျပဳ ေျပာသည္။
ထက္ေန
ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၆)
#Themyawadydaily
No comments:
Post a Comment