ရန္ကုန္ ၊ ၁၀-၇-၂၀၁၅
ျပည္တြင္းသို႔ ျပည္ပမွ ေအးခဲအသား တင္သြင္းခြင့္ျပဳ လိုင္စင္ရ ကုမၸဏီ တိုးပြားလာၿပီး ၂ဝ၁၄-၂ဝ၁၅ ဘ႑ာႏွစ္ အတြင္းတြင္ ေအးခဲအသား တန္ခ်ိန္ေပါင္း ၈ ေသာင္းခန္႔ တင္သြင္း ခဲ့ေၾကာင္း ေမြးျမဴေရးႏွင့္ ကုသေရး ဦးစီးဌာနမွ တာဝန္ရိွသူ တစ္ဦး၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ သိရသည္။
ေအးခဲအသားမ်ား တင္သြင္းမည့္ ႏိုင္ငံမ်ား အေနျဖင့္ ၄င္းတို႔ႏိုင္ငံမွ သတ္မွတ္ ထားသည့္ ေရာဂါ ကင္းစင္ေၾကာင္း၊ က်န္းမာေသာ တိရစာၧ န္ထြက္ အသား ျဖစ္ေၾကာင္း လက္မွတ္ႏွင့္ ႏိုင္ငံတကာသို႔ ကုန္သြယ္ခြင့္ျပဳ ထားသည့္ လက္မွတ္မ်ား ပါရိွရန္ လိုအပ္ၿပီး တင္သြင္း လာသည့္ အသားမ်ားကို ေမြးျမဴေရးႏွင့္ ကုသေရး ဦးစီးဌာနသို႔ နမူနာ ပစၥည္းမ်ား ေပးပို႔ စစ္ေဆးရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း ႏွင့္ ဌာန အေနျဖင့္ ေရာဂါ ကင္းစင္ေၾကာင္း လက္မွတ္ ထုတ္ေပးမွသာ တင္သြင္းခြင့္ ရရိွမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
ျပည္တြင္းသို႔ တင္သြင္းခြင့္ရ တရားဝင္ မွတ္ပံုတင္ ထားသည့္ ကုမၸဏီသည္ ၿပီးခဲ့သည့္ ဘ႑ာႏွစ္ အတြင္း ကုမၸဏီ ၁၆ ခုရိွရာမွ ၂ဝ ဝန္းက်င္အထိ တိုးတက္ လာေၾကာင္း သိရသည္။
ျပည္ပမွ ေအးခဲအသားမ်ား တင္သြင္းရာတြင္ ေလေၾကာင္းမွ တစ္ဆင့္ တင္သြင္းမႈမ်ား ရိွသည့္ နည္းတူ နယ္စပ္ေဒသ မွတစ္ဆင့္ တင္သြင္းမႈ မ်ားလည္း ရိွေၾကာင္း၊ ထို႔အျပင္ ထိုင္းႏိုင္ငံမွ ေအးခဲ ၾကက္သား အျပင္ ၾကက္ႏွင့္ ဆက္စပ္ ပစၥည္းမ်ား၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ မ်ားကို တင္သြင္းသည့္ တရားဝင္ မွတ္ပံုတင္ ကုမၸဏီ ခုနစ္ခုအထိ ရိွေၾကာင္း၊ ယင္း ကုမၸဏီ မ်ားသည္ ျပည္ပႏိုင္ငံ မ်ားျဖစ္သည့္ အေမရိကန္၊ နယူးဇီလန္၊ ဂ်ာမနီ၊ ေဟာ္လန္၊ ဘရာဇီး၊ ဂ်ပန္၊ စင္ကာပူ၊ ၾသစေၾတးလ် အစရိွသည့္ ႏိုင္ငံမ်ားမွ ေအးခဲအသား တင္သြင္းမႈသည္ ႏိုင္ငံအလိုက္ ႏွစ္စဥ္ တန္ခ်ိန္ အနည္းဆံုး ကီလိုဂရမ္ ၁ဝဝဝ မွ ၈ဝဝဝဝ ခန္႕အထိ တင္သြင္း ၾကေၾကာင္း သိရသည္။
အဓိကအားျဖင့္ ျပည္တြင္း အဆင့္ျမင့္ ဟိုတယ္ႀကီး မ်ားတြင္ ႏိုင္ငံျခားသားမ်ား စားသံုးႏိုင္ရန္ ဟူသည့္ အခ်က္မ်ားျဖင့္ တင္သြင္းမႈမ်ား ရိွသည့္ နည္းတူ တခ်ဳိ႕ေသာ ျပည္ပမွ တင္သြင္းသည့္ တိရစာၧ န္ ႏွင့္ တိရစာၧ န္ ထြက္ ပစၥည္းမ်ားမွာ ေစ်းႏႈန္း သက္သာသျဖင့္ ယခု ေနာက္ပိုင္းတြင္ ျပည္တြင္း စားနပ္ရိကၡာ ဖူလံုမႈ ရိွရန္ႏွင့္ သက္သာသည့္ ေစ်းႏႈန္းျဖင့္ စားသံုးႏိုင္ရန္ ရည္ရြယ္၍ တင္သြင္း မႈမ်ားလည္း ရိွေၾကာင္း သိရသည္။ ၂ဝ၁၃ ခုႏွစ္ ေနာက္ပိုင္းမွ စတင္၍ ျမန္မာ ႏိုင္ငံသို႕ ျပည္ပႏိုင္ငံ မ်ားမွ ေအးခဲအသား တင္သြင္းမႈ ပိုမိုမ်ားျပား လာၿပီး အဓိက အားျဖင့္ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံႏွင့္ ၾသစေၾတးလ် ႏိုင္ငံတို႔မွ အမ်ားဆံုး တင္သြင္းေၾကာင္း သိရသည္။
စုိးမုိး
#Themyawadydaily
No comments:
Post a Comment