Social Icons

Pages

Sunday, October 12, 2014

သဘာ၀မက်ေသာ သၾကားမ်ားကုိ စားသံုးျခင္းေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ျမင့္တက္လာႏုိင္



သဘာ၀မက်ေသာ သၾကားမ်ားကုိ စားသံုးျခင္းေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ျမင့္တက္လာႏုိင္

ေက်ာ္ကုိဆင့္

သဘာဝ မက်ေသာ သၾကားမ်ားကို စားသံုးျခင္း ေၾကာင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ျမင့္တက္ လာႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာ ဆန္းစစ္ခ်က္ အရ သိရသည္။

လူတို႔သည္ ႀကံပင္မွ ထုတ္လုပ္သည့္ သၾကားကုိ စားသံုးျခင္းေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ပြား ႏိုင္သည္ဟု ဆိုကာ သဘာဝ အတိုင္း ထုတ္လုပ္ ထားျခင္း မဟုတ္သည့္ သၾကားအတုမ်ား စားသံုးမႈ မ်ားလာ ျခင္းေၾကာင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ပုိမိုျမင့္တက္ ေစေၾကာင္း သိရသည္။

အဆိုပါ သၾကားအတု မ်ားတြင္ ပါဝင္သည့္ ပစၥည္းမ်ားသည္ ကယ္လိုရီ နည္းပါးသည္ ဟုဆိုကာ ဆီးခ်ဳိသမား မ်ားအတြက္ သင့္ေလ်ာ္ေၾကာင္း ဆရာ၀န္မ်ား က ညႊန္ၾကား ခဲ့ေသာ္လည္း ယခု ဆန္းစစ္ ေတြ႕ရွိခ်က္ အရ ယင္း သဘာဝ မက်သည့္ သၾကား သို႔မဟုတ္ သၾကားအတု မ်ား စားသံုးျခင္း ေၾကာင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြား ႏိုင္ေျခမွာ ပိုမို မ်ားျပားလာႏုိင္ ေၾကာင္း အဆုိပါ ေလ့လာခ်က္ မ်ားတြင္ ေဖာ္ျပ ထားသည္။

ေလ့လာ ဆန္းစစ္သူ မ်ားသည္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ေဝဒနာရွင္ မ်ားအား အုပ္စုႏွစ္စု ခြဲ၍ စမ္းသပ္ခဲ့ရာ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားေနသည့္ အုပ္စုႏွင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားရန္ အစျပဳ ေနသည့္ အုပ္စုဟူ၍ ခဲြျခား ေလ့လာ ခဲ့သည္။ ယင္းကဲ့သုိ႔ ေလ့လာရာတြင္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ပြားေနသည့္ အုပ္စုအား အဆုိပါ သၾကားအတုမ်ား စားသံုးေစၿပီး ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားရန္ အစျပဳေနသည့္ အုပ္စုအား ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ ျမင့္မားေစသည့္ ဂလူးကို႔စ္ ကို ထိုးသြင္း ေပးျခင္းတို႔ ျပဳလုပ္ေပး ခဲ့ေၾကာင္း၊ ထိုကဲ့သို႔ ျပဳလုပ္ရာတြင္ သၾကားအတု မ်ားကို စားသံုးေစသည့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ေဝဒနာရွင္ မ်ားသည္ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ ပါဝင္မႈ ပမာဏ ပိုမိုျမင့္မား ေနသည္ကို ေတြ႕ရၿပီး ဂလူးကို႔စ္ ထိုးသြင္း ေပးသည့္ ဒုတိယအုပ္စု တြင္ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ ပါဝင္မႈမွာ သင့္တင့္သည့္ အေျခအေန တြင္သာ ရွိေနေၾကာင္း ေလ့လာခ်က္တြင္ ေဖာ္ျပ ထားသည္။

ထို႔ေၾကာင့္ ဆီးခ်ဳိ ေဝဒနာရွင္မ်ား အေနျဖင့္ သဘာဝ မဟုတ္သည့္ သၾကားမ်ားကို အလြန္အကြၽံ စားသံုးျခင္းမွ ေရွာင္ၾကဥ္ၾက ပါရန္ အဆုိပါ ေလ့လာခ်က္တြင္ တုိက္တြန္း ထားေၾကာင္း သိရသည္။

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...