Pages

Tuesday, September 5, 2017

တပ္မေတာ္(ၾကည္း၊ေရ၊ေလ) မိသားစုမ်ားႏွင့္ အလွဴရွင္မ်ားက လွဴဒါန္းသည့္ အလွဴေငြမ်ားအား ရခိုင္ျပည္နယ္ အစိုးရအဖြဲ ့ထံသို႔လႊဲေျပာင္းေပးအပ္


တပ္မေတာ္ (ၾကည္း၊ေရ၊ေလ) မိသားစုမ်ားႏွင့္ အလွဴရွင္မ်ားက လွဴဒါန္းသည့္ အလွဴေငြမ်ားအားရခိုင္ျပည္နယ္ အစိုးရအဖြဲ႕ထံသို႔လႊဲေျပာင္း ေပးအပ္ျခင္းအခမ္းအနားက်င္းပစဥ္။

ကာကြယ္ေရးဦးစီးခ်ဳပ္႐ံုး (ၾကည္း) မွ ဒုတိယဗိုလ္ခ်ဳပ္ႀကီးေအာင္ေက်ာ္ေဇာ တပ္မေတာ္ (ၾကည္း၊ေရ၊ေလ) မိသားစုမ်ားႏွင့္ ေစတနာရွင္အလွဴရွင္မ်ား၏ လွဴဒါန္းေငြမ်ားကုိ ရခုိင္ျပည္နယ္အစုိးရ အဖဲြ႕ထံ ေပးအပ္စဥ္။

ေနျပည္ေတာ္ ၅-၉-၂၀၁၇

ရခိုင္ျပည္နယ္အတြင္း ARSA အစြန္း ေရာက္ဘဂၤါလီအၾကမ္းဖက္တုိက္ခိုက္မႈျဖစ္စဥ္မ်ားေၾကာင့္ ေနရပ္စြန္႔ခြာ တိမ္းေရွာင္ေနရသည့္ ေဒသခံတုိင္းရင္းသားျပည္သူမ်ား၊ ႏိုင္ငံေတာ္ကာကြယ္ေရးႏွင့္ လံုၿခံဳေရးတာ၀န္မ်ားကို ထမ္းေဆာင္ေနသည့္ လံုၿခံဳေရးတပ္ဖြဲ႕၀င္မ်ားႏွင့္ ႏုိင္ငံ့၀န္ထမ္းမ်ားအတြက္ တပ္မေတာ္(ၾကည္း၊ ေရ၊ ေလ) မိသားစုမ်ားႏွင့္ ေစတနာရွင္အလွဴရွင္မ်ားက လွဴဒါန္းသည့္ လွဴဒါန္းေငြမ်ားအား ရခိုင္ျပည္နယ္အစိုးရအဖြဲ႕ထံသို႔ လႊဲေျပာင္းေပးအပ္ျခင္းကို ယေန႔မြန္းလြဲပိုင္းတြင္ ျပည္နယ္အစိုးရအဖြဲ႕ အစည္းအေ၀းခန္းမ၌ျပဳလုပ္သည္။

အလွဴေငြေပးအပ္ပြဲသို႔ ရခိုင္ျပည္နယ္၀န္ႀကီးခ်ဳပ္ ဦးညီပု၊ ကာကြယ္ေရးဦးစီးခ်ဳပ္႐ံုး(ၾကည္း)မွ ဒုတိယ ဗိုလ္ခ်ဳပ္ႀကီးေအာင္ေက်ာ္ေဇာ၊ရခိုင္ျပည္နယ္ အစိုးရအဖြဲ႕၀င္၀န္ႀကီးမ်ား၊ျပည္နယ္အဆင့္ ဌာနဆိုင္ရာ အႀကီး အကဲမ်ား၊ၿမိဳ႕မိၿမိဳ႕ဖမ်ားႏွင့္ ဖိတ္ၾကားထားသူမ်ား တက္ေရာက္ၾကသည္။

ဦးစြာ ဒုတိယဗိုလ္ခ်ဳပ္ႀကီးေအာင္ေက်ာ္ေဇာ က အလွဴေငြလႊဲေျပာင္းေပးအပ္ျခင္းႏွင့္စပ္လ်ဥ္း၍ ရွင္းလင္း ေျပာၾကားၿပီး အလွဴေငြ ၂၀၃၆၇၄၃၈၄၇ က်ပ္ကို ရခိုင္ျပည္နယ္အစိုးရအဖြဲ႕ အလွဴေငြ/ပစၥည္းလက္ခံျဖန္႔ျဖဴးေရး ေကာ္မတီဥကၠ႒ ျပည္နယ္ဥပေဒခ်ဳပ္ ဦးေက်ာ္လွထြန္းထံသုိ႔ လႊဲေျပာင္းေပးအပ္သည္။ ထုိ႔ေနာက္ ျပည္နယ္ ၀န္ႀကီးခ်ဳပ္က ေက်းဇူးတင္စကားျပန္လည္ေျပာၾကားခဲ့သည္။

ရခိုင္ျပည္နယ္ရွိ ေနရပ္စြန္႔ခြာ ေရႊ႕ေျပာင္းေဒသခံတိုင္းရင္းသားျပည္သူမ်ားအတြက္ၾသဂုတ္ ၂၉ ရက္မွ စက္တင္ ဘာ ၃ ရက္အထိ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ ငါးေျခာက္၊ ဆန္၊ ဆီ၊ ဆား၊အာလူး ႏွင့္ ပဲစသည့္စားေသာက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ား တန္ဖိုးေငြက်ပ္ ၇၈၉၉၆၁၅၃ က်ပ္ဖိုးအား ၀ယ္ယူပို႔ေဆာင္ေထာက္ပံ့ေပးခဲ့ၿပီးျဖစ္သျဖင့္ တပ္မေတာ္(ၾကည္း၊ ေရ၊ ေလ) မိသားစုမ်ားႏွင့္ ေစတနာရွင္ အလွဴရွင္မ်ားက လွဴဒါန္းသည့္ လွဴဒါန္းေငြ စုစုေပါင္းမွာ ၂၁၁၅၇၄၀၀၀၀ က်ပ္ျဖစ္ေၾကာင္း သတင္းရရွိသည္။

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment