Pages

Tuesday, September 15, 2015

ျမန္မာႏုိင္ငံ အစားစိစစ္ေရးအဖဲြ႕ ဖဲြ႕စည္းထားၿပီး အသင္းတင္သြင္းမႈ ခြင့္ျပဳဆာင္ရြက္ ေပးလ်က္ရွိ


ရန္ကုန္ ၊ ၁၅-၉-၂၀၁၅

ျပည္ပမွ ျပည္တြင္းသို႔ အသားမ်ား တင္သြင္းႏိုင္ရန္ အတြက္ ျမန္မာႏိုင္ငံ အသား စိစစ္ေရး အဖြဲ႕ကို ဖြဲ႕စည္းထားၿပီး၊ အသား တင္သြင္းမႈ မ်ားကို ခြင့္ျပဳ ေဆာင္ရြက္ ေပးလ်က္ ရွိေၾကာင္း ေမြးျမဴေရး၊ ေရလုပ္ငန္းႏွင့္ ေက်းလက္ေဒသ ဖြံ႕ၿဖိဳးေရး ဝန္ႀကီးဌာန ၏ သတင္း ထုတ္ျပန္ခ်က္ အရ သိရသည္။

ျမန္မာႏိုင္ငံ အသားစိစစ္ေရး အဖြဲ႕ကို ေမြးျမဴေရး၊ ေရလုပ္ငန္း ႏွင့္ ေက်းလက္ေဒသ ဖြံ႔ၿဖိဳးေရး ဝန္ႀကီးဌာနမွ တာဝန္ရွိသူမ်ား၊ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္၊ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းကို လုပ္ကိုင္ ေဆာင္ရြက္သူမ်ား ပါဝင္ကာ
ဖြဲ႕စည္းထားျခင္း ျဖစ္သည္။ အသား တင္သြင္းခြင့္ကို စီးပြားေရးႏွင့္ ကူးသန္း ေရာင္းဝယ္ေရး ဝန္ႀကီးဌာနမွ ခြင့္ျပဳ ေပးထားျခင္း ျဖစ္ၿပီး၊ ျပည္ပမွ တင္သြင္းသည့္ အသားမ်ားသည္ စားသံုးရန္ သင့္မသင့္၊ အာဟာရ ဓာတ္ ရွိ-မရွိ ႏွင့္ ရက္လြန္ အသားမ်ား ျပည္တြင္းသို႔ မဝင္ေရာက္ ႏုိင္ေရး စသည္တို႔ကို စိစစ္လ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

ထိုက့ဲသုိ႔ ျပည္ပမွ အသားမ်ား ျပည္တြင္းသို႔ တင္သြင္းမႈကို ကမၻာ႔ ကုန္သြယ္ေရး အဖြဲ႔ခ်ဳပ္မွ ထုတ္ျပန္ထားသည့္ အသားတင္ပို႔ ေရာင္းခ်မႈ ဆိုင္ရာ မူဝါဒမ်ား ၊ ကမၻာ႔ တိရစၧာန္ က်န္းမာေရး အဖြဲ႕ခ်ဳပ္မွ ထုတ္ျပန္ ထားသည့္ မူဝါဒမ်ား၊ အာဆီယံမွ သတ္မွတ္ ထားသည္႔ သတ္မွတ္ခ်က္မ်ား ႏွင့္အညီ ေဆာင္ရြက္လ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

''ျပည္ပကေန အသားေတြ တင္သြင္းတာကို လြတ္လြတ္ လပ္လပ္ ခြင့္ျပဳေပး ထားတာမ်ဳိး မဟုတ္ပါဘူး။ ေသခ်ာ စိစစ္ၿပီးမွ ခြင့္ျပဳေပး ေနတာပါ။ တင္သြင္းတဲ႔ အသားေတြ ထဲမွာမွ ၾကက္သားကို တျခား အသားထက္ ပိုၿပီးစိစစ္ ေပးပါတယ္။ ျမန္မာနုိင္ငံ မွာက ၾကက္သား စားသံုးမႈ ရာခုိင္ႏႈန္း မ်ားတဲ့အတြက္ ပိုစိစစ္ရတာပါ'' ဟု ေမြးျမဴေရး၊ ေရလုပ္ငန္းႏွင့္ ေက်းလက္ေဒသ ဖြံ႕ၿဖိဳးေရး ဝန္ႀကီးဌာနမွ အၿမဲတမ္း အတြင္းဝန္ ေဒါက္တာ ခင္ေဇာ္ က ေျပာျပ၍ သိရသည္။

ေက်ာ္လြင္

ရတနာပံုေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၀)

No comments:

Post a Comment