Social Icons

Pages

Monday, November 19, 2018

သရက္သီးျဖင္႕ အဆင္႕ျမႇင့္ စားေသာက္ကုန္မ်ား တိုးခ်ဲ႕ ထုတ္လုပ္ရန္စီစဥ္

သရက္သီးျဖင္႕ အဆင္႕ျမႇင့္ စားေသာက္ကုန္မ်ား တိုးခ်ဲ႕ ထုတ္လုပ္ရန္စီစဥ္
-
မႏၲေလး  ႏုိဝင္ဘာ  ၁၈ 
-
မႏၲေလးတုိင္းေဒသႀကီး၌    ေခတ္မီနည္းစနစ္မ်ားျဖင့္ စားေသာက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ား  တိုးခ်ဲ႕ထုတ္လုပ္ရန္  စီစဥ္လ်က္ရွိရာ မၾကာမီ သရက္သီးျဖင့္ အဆင့္ျမႇင့္ စားေသာက္ကုန္မ်ား  တိုးခ်ဲ႕ထုတ္လုပ္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သရက္အစုအဖြဲ႕ ဥကၠ႒ ေဒၚသန္းသန္းေဆြ ထံမွ သိရသည္။
-
သရက္သီးျဖင့္  အဆင့္ျမႇင့္စားေသာက္ ကုန္စည္မ်ား   တုိးခ်ဲ႕ထုတ္လုပ္ၿပီးပါက မႏၲေလးမွတစ္ဆင့္ ျပည္ပႏိုင္ငံမ်ားသို႔ တင္ပို႔မည့္ အစီအစဥ္မ်ားကုိပါ ထပ္မံလုပ္ေဆာင္ မည္ျဖစ္၍ ျပည္တြင္းမွ စားေသာက္ကုန္ ထုတ္လုပ္မႈဆိုင္ရာ ကြ်မ္းက်င္သူမ်ား၊ ႏိုင္ငံတကာမွ စားေသာက္ကုန္ႏွင့္ နည္းပညာ ကြၽမ္းက်င္သူမ်ားက    ထုတ္လုပ္မႈ နည္းပညာမ်ားကို လာေရာက္သင္ၾကားေပးလ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။
-
''အထူးသျဖင့္ သရက္သီးကို စားေသာက္ ကုန္အျဖစ္ ပံုစံအမ်ဳိးမ်ဳိး ထုတ္လုပ္လို႔ရပါတယ္။ သရက္သီးကို  ျပည္တြင္းက စားသံုးသူေတြကလည္း  ႏွစ္သက္ၾကသလို  ႏိုင္ငံတကာက စားသံုးသူေတြကလည္း သေဘာက်ၾကတာေၾကာင့္ သရက္သီးကို နည္းပညာျမင့္  စားေသာက္ကုန္ေတြအျဖစ္ ထုတ္လုပ္ ဖို႔ျပင္ဆင္ေနတာပါ။  မၾကာခင္မွာ အဆင့္ျမႇင့္ သရက္သီး စားေသာက္ကုန္အေၾကာင္းကုိ လူတုိင္းသိရွိႏိုင္ေအာင္  လုပ္ေဆာင္ေပးပါ မယ္''ဟု ေဒၚသန္းသန္းေဆြ ကေျပာသည္။
-အဆင့္ျမႇင့္ စားေသာက္ကုန္ ျပဳလုပ္ရာတြင္ မႏၲေလးတိုင္းေဒသႀကီးမွ အဓိကထြက္ရွိသည့္ သရက္အျပင္ ဖရဲ၊ သခြား၊ သံပရာ၊ ဆီး၊ စပ်စ္  စသည့္ သစ္သီးမ်ဳိးစံုကိုလည္း အဆင့္ျမႇင့္ စားေသာက္ကုန္အျဖစ္ ဆက္လက္ လုပ္ေဆာင္မည္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
-
#ျမ၀တီေန႔စဥ္သတင္းစာ

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...